Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 15 mei 2004

Brede school opent deur in Hoedekenskerke

De kinderen van Hoedekenskerke zullen een groot deel van hun jeugd doorbrengen aan de Havenstraat. Daar staat immers de nieuwe brede school van de christelijke basisschool De Regenboog, die aan de peuterspeelzaal, het speeltuintje en dorpshuis De Griend vastzit.

De brede school te HoedekenskerkeDe Borselse wethouder, F. Tollenaar, die al in 1999 begon met het duw- en trekwerk om tot een brede school in Hoedekenskerke te komen, opende het complex.

Net toen de gemeente Borsele in het nieuwe fenomeen brede school kansen zag voor een voortzetting van het kleine kernen-beleid, deed zich de noodzaak voor om wat aan het gebouw van de Regenboog in de Vinninghestraat in Hoedekenskerke te doen.

Ook de peuterspeelzaal moest beter onderdak krijgen en aan de Griend mankeerde ook het één en ander. Bovendien lag het speeltuintje bij De Griend er een beetje verloren bij. Het idee ontstond om de ruimte rondom de Griend te benutten voor een nieuwe, brede school.

De inwoners van Hoedekenskerke waren niet meteen overtuigd, maar veelvuldig overleg resulteerde erin dat een groot deel van hen de voordelen van een complex aan de Havenstraat wel zag zitten. Het verouderde schooltje aan de Vinninghestraat zou een prachtplek zijn voor woningbouw, iets waar de Hoedekenskerkenaren ook wel oren naar hadden.

Over het ontwerp was vervolgens ook nog wat gesteggel. Kiezen tussen modern-strak en nostalgisch bleek moeilijk. Het werd modern golvend, met veel glas. De school heeft nu een centrale hal, drie leslokalen, alle benodigde ruimten voor remedial teaching, bibliotheek en personeel en een mooie ruimte voor de peuterspeelzaal.

De hele nieuwbouw is met een gang aan De Griend vastgemaakt en het terrein is ingericht met een nieuwe speeltuin, bestaand en nieuw groen dat qua vorm aansluit bij de golvende gevel van de brede school. Tijdens een officiële bijeenkomst toonde iedereen, van de wethouder tot de ouders, zich zeer gelukkig met de resultaten. Voor de schoolkinderen was het 's ochtends al feest. Er was voor allerlei grappigs gezorgd, waaronder een show van goochelaar Mister Diamond.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.