Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 4 mei 2004

Drie gewonden bij bedrijfsongeval Total

Raffinaderij TotalBij werkzaamheden bij Total aan de Luxemburgweg in het Sloegebied bij Nieuwdorp zijn dinsdagochtend drie mannen gewond geraakt. Bij het dichten van een lekkende flens ontstond door onbekende oorzaak brand.

De drie mannen, werkzaam bij een bedrijf in Vlissingen, waren bezig met het dichten van een lekkende flens van een hogedruk hittewisselaar.

Een 51-jarige Vlissinger raakte zwaargewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Een 33-jarige man uit Middelburg en een 23-jarige man uit Oost-Souburg raakten tevens gewond. De 33-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 23-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De produktie-eenheid, waar het ongeluk gebeurde, is direct stilgelegd. Volgens het bedrijf is er geen schade ontstaan aan het milieu

Door de technische recherche wordt in samenwerking met de arbeidsinspectie en het bedrijf een onderzoek ingesteld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.