Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 4 mei 2004

Gemeente plant bomen op definitieve plaats

De bomen die ruim zeshonderd kinderen van negenentwintig Zeeuwse basisscholen op de Nationale Viering van de Boomfeestdag op 7 april jl. in Borsele plantten, zijn op de definitieve plaats geplant.

Vorige week reageerden de scholen verbaasd op een bericht in de krant waar in stond dat de bomen gepoot door Zeeuwse jeugd én de speciale herdenkingsbomen geplant door de burgemeesters, verdwenen waren. De gemeente was echter altijd al van plan de bomen na de boomfeestdag een andere plaats in het toekomstige Sloebos te geven, op een plek waar de bomen hun hele leven kunnen staan.

Waarom eerst een tijdelijke locatie?
Op de plantlocatie van de Boomfeestdag konden de bomen niet blijven staan vanwege de hoogspanningsmasten die erboven hingen. Die situatie is wettelijk niet toegestaan. De plantlocatie was op het moment van de Boomfeestdag echter het enige plekje in het groenproject ‘t Sloe waar de grond al gereed was voor aanplant. Op die plek werden overigens op de Boomfeestdag ook tweeduizend struiken door de kinderen aangeplant die wél definitief op de plantlocatie blijven staan. Bovendien was de plek makkelijk bereikbaar vanaf de locatie waar een circustent geplaatst was en waar ook de stoomtrein stopte, waarmee de kinderen op de Boomfeestdag arriveerden. De bomen die de kinderen meebrachten zijn opnieuw geplant op het moment dat de grond op de definitieve plaats gereed was. Vanwege de voorspoedige werkzaamheden voor het groenproject ‘t Sloe is de aanplant van deze bomen nu al klaar. De uiteindelijke plaatsing van de herdenkingsbomen voor Kroonprinses Amalia en Koningin Juliana die door de burgemeesters zijn geplant, volgen in het najaar als de plaats waar deze linden moeten komen, ook klaar is gemaakt. Tot die tijd staan die bomen tijdelijk op een gezonde opslagplaats.

Zie eerder bericht.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.