Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 30 april 2004

4 Borselse gedecoreerden tijdens traditionele lintjesregen

Ter gelegenheid van Koninginnedag werden vier inwoners van Borsele geridderd.
Onze felicitaties gaan naar:

 • A.M. Boon, Heinkenszand (ridder in de Orde van Oranje Nassau)
  Dhr. Boon is neuroloog in het Oosterscheldeziekenhuis en daarnaast bestuurlijk actief binnen de gezondheidszorg, onderwijs, politie en jeugdzorg.
 • H.E.P.J. Loontjens, Driewegen (ridder in de Orde van Oranje Nassau)
  Dhr. Loontjens ontplooit sinds 1976 ontwikkelingsprojecten in Thailand en Cambodja, vooral voor kansarme kinderen.
 • C. Fierloos, 's-Gravenpolder (lid in de Orde van Oranje Nassau)
  Dhr. Fierloos is onderscheiden vanwege bestuurlijke en organisatorische activiteiten in diverse sportverenigingen, de vakbond, de kerk en de dorpsraad.
 • M.O. Remijn-Schelfaut, Heinkenszand (lid in de Orde van Oranje Nassau)
  Mevr. Remijn is gedecoreerd vanwege haar jarenlange inzet voor de avondvierdaagse, de buurtvereniging, Stichting de Zonnebloem en de dorpsraad.

In totaal werd Zeeland 9 ridders en 79 leden in de orde van Oranje-Nassau rijker. Het aantal lintjes ligt even hoog als vorig jaar.

Wel zijn er dit keer meer koninklijke onderscheidingen in de zesde graad (lid) dan in de vijfde graad (ridder) toegekend. Net als voorgaande jaren gingen hogere onderscheidingen - zoals de orde van de Nederlandse Leeuw - aan de inwoners van Zeeland voorbij.

Er zijn nog tien dorpen die sinds '96 niet in de Oranjeregen delen, waarvan drie in de gemeente Borsele. Voor het toekennen van een onderscheiding in de orde van Oranje Nassau komen mensen in aanmerking met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. In veel gevallen gaat het om inzet in de lokaal-regionaal maatschappelijke sfeer.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.