Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 26 april 2004

Autobrand overschaduwt feestje Westerscheldetunnel

De Terneuzense burgemeester LoninkDe passage van de vijfmiljoenste passant op maandagmiddag om 14u05 door de Westerscheldetunnel werd overschaduwd door de autobrand van een dag eerder. Terwijl vrachtwagenchauffeur Michael van Nistelrode uit Eindhoven na zijn ritje door de tunnel in het zonnetje werd gezet - hij kreeg een tas met informatie over Zeeland, een theaterbon en een bos bloemen voor zijn vrouw- was er tussen de twee betrokken burgemeesters een woordenstrijd over de aanrijtijd bij het ongeval van zondagmiddag, waarbij een auto volledig uitbrandde.

Volgens burgemeester Gelok was er sprake van een acceptabele tijdsduur voor het ter plaatse zijn van de vrijwillige brandweer. Hij had het over 20 minuten. Burgemeester Lonink van Terneuzen sprak van een onaanvaardbaar lange tijd.

Onlangs werd duidelijk dat de landelijk gehanteerde tijd van 10 minuten niet keihard was voor onde rmeer minister van Binnenlandse Zaken Remkes. Burgemeester Gelok noemde de overschrijding met tien minuten door de vrijwillige brandweer niet meer dan normaal op een fraaie zondagmiddag. Niet iedereen zit nu eenmaal naast zijn pieper was zijn verklaring.

De Terneuzense burgemeester Lonink was het hier absoluut niet mee eens.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.