Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 13 april 2004

Regentonnen voor een goed doel

Nieuwe regentonactieDe gemeente Borsele doet weer mee aan de actie ‘Een Ton voor Water'. Het doel: stimuleren om bewuster en zuiniger om te gaan met (leiding)water door gebruik van regenwater. Een Ton voor Water is een initiatief van het centrum voor internationale samenwerking COS Zeeland, de Zeeuwse Milieufederatie en het IVN Consulentschap Zeeland. Het project steunt twee goede doelen.
U kunt voor een aantrekkelijke prijs een kunststof of houten regenton aanschaffen. Van elke ton gaat via de ontwikkelingsorganisatie Novib 2,50 euro naar drinkwaterprojecten in Bangladesh en gaat er 2,50 euro naar de Zeeuwse organisatie ‘Zeeland voor Zambia'. Met het geld kunnen zij nieuwe pompen en rioleringstelsels aanleggen. Daardoor kunnen zij straks ook van de luxe van schoon drinkwater genieten. Van het overige geld worden gelijksoortige projecten van de Novib in Zambia gesteund.
Het waterverbruik neemt namelijk wereldwijd enorm toe en water zal in de toekomst daarom steeds schaarser worden. Aan de actie zijn voorlichtingsmiddelen (zoals de folder die u bij aanschaf van een ton ontvangt) en educatieve middelen (lespakket voor basisscholen) verbonden.

U kunt kiezen uit drie typen, een regenton 168 liter, een van 220 liter en een houten exemplaar van ongeveer 200 liter.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.