Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 11 maart 2004

Heinkenszand zet trainer aan de kant

Zaterdagderdeklasser Heinkenszand heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met trainer Arjo den Dekker beëindigd. Aanleiding waren de slechte resultaten en het gebrek aan chemie tussen de selectie en de oefenmeester.

Den Dekker was bezig aan zijn derde seizoen bij Heinkenszand. In zijn debuutjaar degradeerde de club uit de derde klasse, maar het afgelopen seizoen werd de ploeg weer kampioen. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de groen-witten nu op de laatste plaats. De definitieve breuk ontstond zaterdag na de 5-0-nederlaag tegen mededegradatiekandidaat VCK.

"Dat is een te grote nederlaag", volgens Den Dekker. Toch kwam hij dinsdag nietsvermoedend naar de training. "Toen ik in de kleedkamer kwam, zat daar een deel van de selectie en de voorzitter. Toen wist ik dat er wat aan de hand was. Je weet dat dit kan gebeuren, dat is inherent aan het voetbal, maar het viel toch rauw op mijn dak." "Het was shocking", blikt voorzitter Jan van Schie terug op het verlies tegen VCK.

"We werden helemaal weggespeeld en de inzet was minimaal. De spelers zeiden na afloop dat ze niet worden geïnspireerd en de trainer zei dat ze niet te inspireren zijn.

De chemie was weg. In november hebben we daar ook al een keer over gepraat. Daarna ging het wat beter, maar het is toch door blijven doorsijpelen. We zijn geen vereniging om dit soort dingen te doen, maar het belang van de club gaat boven alles en iedereen. We hebben dinsdag met wederzijds goedvinden de samenwerking ontbonden."

"Het is in goed overleg gebeurd", zegt ook Den Dekker. "Zij wilden op deze manier voor de laatste zes wedstrijden een schokeffect veroorzaken. Het is een rotseizoen. Er waren veel blessures en tot overmaat van ramp brak de keeper ook nog eens zijn kuitbeen. Sinds de winterstop is er ook iedere week wel iemand op vakantie gegaan."

Voor de vertrekkende oefenmeester is nog geen vervanger gevonden, maar volgens Van Schie probert de club het probleem intern op te lossen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.