Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 maart 2004

Woningbouw 's-Gravenpolder kan eerder

Woningbouw 's-Gravenpolder eerderDe bouw van een aantal appartementen in een schil rond het sportcomplex De Zwake in 's Gravenpolder wordt waarschijnlijk in de tijd naar voren gehaald. De reden is de toewijzing van een aantal verzorgingsplaatsen vanuit Poelwijck in 's Heer Arendskerke naar 's-Gravenpolder en het plan om ook enkele verpleeghuisbedden in het dorp te realiseren.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 's-Gravenpolder zit te springen om allerlei woonvoorzieningen voor ouderen. Bejaardenwoningen, woonzorgeenheden, verzorgingshuisplaatsen en verpleeghuisbedden zouden in tamelijk grote aantallen meteen bezet zijn, als ze er waren. De provinciale zorgnota die onlangs is uitgekomen, sluit hierbij aan met het streven om kleine zorginfrastructuren dichtbij de mensen te brengen. Tegelijk is de bouwgrond in het dorp bepaald niet dik gezaaid.

In het Masterplan 's Gravenpolder wil de gemeente Borsele twee scholen verhuizen naar een nieuwe, brede school achter de sporthal De Zwake en de openbare bibliotheek. Op de plaats van de scholen verrijst een klein woonwijkje maar het is ook noodzakelijk dat de ruimte rond de sporthal een beetje wordt opgezomerd. Het plan voorzag in de tweede fase in de bouw van appartementen rondom de sportvoorziening.

Nu de verzorgingstehuisplaatsen vanuit Poelwijck naar 's-Gravenpolder komen, ziet de gemeente haar kans schoon om woonzorgplaatsen te maken van de voorziene appartementen. Omdat je het ijzer moet smeden als het heet is, wil de gemeente Borsele dat liever maar meteen doen. In dezelfde stroom kunnen ook enkele verpleeghuisplaatsen worden gemaakt.

Een aardige bijkomstigheid is dat de woonstichting R&B de voormalige supermarkt aan de Langeweg, vlakbij het Zwakegebied, heeft gekocht. R&B wil de zaak slopen en woningen bouwen voor ouderen en voor speciale doelgroepen die begeleid moeten wonen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.