Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 6 maart 2004

Restauratie molen Vijf Gebroeders op rolletjes

Restauratie molen De Vijf Gebroeders kan beginnenHet loopt gesmeerd met de molen De Vijf Gebroeders in Heinkenszand. Door een bijdrage van 22.700 euro uit de opbrengsten van de Sponsorloterij voldoet de stichting die de molen beheert aan alle voorwaarden om de restauratie te beginnen.

De gemeente Borsele had een bijdrage uit het dorpsvernieuwingsfonds van 23.000 euro toegezegd als de stichting voor half dit jaar bijna een ton zou hebben vergaard. Dat is nu gelukt. Met bijna 125.000 in portefeuille kan de stichting de eerste fase van de restauratie aanbesteden. Van de hele restauratie, die driekwart miljoen De rest moet de stichting met toegezegde hulpeuro gaat kosten, betaalt het Rijk 70 procent. van de gemeente Borsele, zelf bijelkaar sprokkelen. In de eerste fase van de restauratie moet de molen worden rechtgezet en de fundering hersteld. Pas in de volgende fase komen de kap en de wieken terug en zal het binnenwerk weer draaiklaar worden gemaakt.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.