Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 24 februari 2004

Borsele moet verstandiger met geld omspringen

Gemeente BorseleDe gemeente Borsele moet ophouden met het uitgeven van geld zonder de uitgaven tegen het licht van de meerjarenbegroting te houden. Borsele moet de komende jaren al een heleboel bezuinigen en als er zo maar wordt gegraaid in de beurs, valt er straks niets meer te kiezen. Dat vindt het Borselse college.

Volgend jaar, zo heeft de gemeente vorig jaar met zichzelf afgesproken, moet er 150.000 euro aan structurele uitgaven worden geschrapt. In 2007 moet die bezuiniging al zijn opgelopen tot 350.000 euro.

In plaats van met voorstellen om dat geld in de zak te houden, komt de raad telkens met claims voor meer geld. Dingen die de raad nodig vindt, maar waarvan de uitgaven niet naast andere wensen worden gelegd. Het college van burgemeester en wethouders maakt zich daarover zorgen. Het grote meerjarenperspectief, de financiële kaders waarbinnen de raad keuzes kan maken, is nog niet eens in de brainstormfase. Het college heeft besloten dat voor dergelijke uitgaven de dekking voortaan binnen de eigen portefeuille moet worden gezocht. Dus niet meer uit algemene spaarpotten of uit de grote huishoudportemonnee.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.