Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 14 januari 2004

Seniorenraad wil meer woningen en diensten in Borsele

De seniorenraad van Borsele wil dat er snel meer woningen en diensten voor senioren komen. Ze zal de gemeente daarover blijven aanspreken. Dat blijkt uit het werkplan voor 2004.

De seniorenraad wil dat de gemeente uiterlijk in 2010 geen 'witte vlek' meer is als het om ouderenzorg gaat. Nu wijken veel oudere mensen uit naar bijvoorbeeld Goes, omdat ze in Borsele nergens terecht kunnen.
Volgens de seniorenraad moeten er daarom veel nieuwe seniorenwoningen gebouwd worden. Ze verwacht dat de gemeente een aanzienlijk deel krijgt van het extra contingent dat de provincie beschikbaar stelt voor ouderenwoningen. Maar dat is niet genoeg. Omdat ouderen in de toekomst langer zelfstandig moeten blijven wonen, moet het dienstenaanbod volgens de seniorenraad ook worden uitgebreid. Ze denkt daarbij aan onder meer klusdiensten en boodschappendiensten. Op deze gebieden kan de seniorenraad niet veel meer doen dan de gemeente aansporen, maar op het gebied van activiteiten voor ouderen wil ze zelf het nodige blijven doen.

Wachtlijsten
Het afgelopen jaar waren sommige cursussen zo populair dat er wachtlijsten ontstonden bij onder meer de scootmobielcursus en de computercursus voor senioren. Daarom zijn nieuwe lessen voorzien. Andere activiteiten waar de seniorenraad mee doorgaat zijn de biljartcompetitie, seniorenfietstochten, koersbal en internetinloopochtenden. De raad zegt verder dat ze zich in de toekomst meer wil laten voorlichten door externe deskundigen, omdat de kennis over bepaalde zaken niet altijd aanwezig is.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.