Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 12 januari 2004

Kinderen vergapen zich aan lammetjes

Logo Schaapskudde"Aapjes kijken!", riep het jochie van amper tweeënhalf, de sch-klank nog niet machtig, terwijl hij richting de schaapskooi bij Heinkenszand liep. Hij had zich duidelijk verheugd op het bezoek aan de pasgeboren lammetjes en werd niet teleurgesteld.
Binnen liepen, tijdens het eerste traditionele Lammetjesweekend van de kooi, vooral ouders met jonge kinderen rond om de nieuwe generatie van de Zeeuwse Schaapskudde te bewonderen. Hoogtepunt was dat vrijwilligers een van de lammetjes optilden en de kinderen de jonge vacht mochten aaien. Even maar, want de pasgeborene en moederschaap zijn gehecht aan elkaars gezelschap.
De meeste aandacht trok de kersverse drieling. Een rode lamp zorgde ervoor dat de piepkleine lammetjes zich enigszins behaaglijk voelden. Een drieling komt doorgaans hooguit één keer per jaar voor in Heinkenszand, maar inmiddels is zelfs al de tweede geboren, al was een van de drie helaas te zwak om in leven te worden gehouden.

Zaterdag was het nog relatief rustig in de schaapskooi, zodat alle bezoekers de dieren goed konden bekijken. Een groot succes was de poppenkast die enkele malen werd opgevoerd. Gisteren was het meer dringen rond de lammetjes.

Bewust later
De jaarlijkse geboortegolf is bewust later gepland dan gewoonlijk, zodat de kans bestaat dat ook tijdens de open dagen lammetjes worden geboren. Zaterdag gebeurde dat niet en kregen de herders het pas druk toen de bezoekers vertrokken waren. Gisteren kwamen er tijdens de bezoekuren echter twee lammetjes bij, waardoor het totaalaantal opliep tot 38. In totaal worden er zo'n negentig gewacht.
Ook de komende twee weekeinden is de schaapskooi aan de Nieuwkamerseweg te bezoeken. Er geldt, zowel op zaterdag als op zondag, de strikte openingstijd van 13.00 tot 16.00 uur. Op andere dagen en uren worden geen bezoekers toegelaten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.