Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 8 januari 2004

Stoomtrein mag niet fluiten zonder papieren

De Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) moet voor het gebruik van het eindstation Hoedekenskerke een vergunning aanvragen. De Raad van State heeft dit gisteren uitgesproken in een zaak die was aangespannen door enkele bewoners van Hoedekenskerke. Zij storen zich aan de stoomfluit van de stoomtrein.

Met de uitspraak legt de Raad van State een besluit van de gemeente Borsele naast zich neer. Borsele vond het niet nodig dat de SGB een vergunning aanvroeg voor de activiteiten in Hoedekenskerke, een melding zou voldoende zijn. Zes bewoners van Hoedekenskerke kwamen daartegen in het geweer. Zij hebben dus gewonnen.

Vergunning
Borsels gemeente-ambtenaar S. de Haan en SGB-voorzitter R. de Bart reageren onderkoeld op het vonnis van het hoogste rechtscollege in Nederland. ,,Wij gaan een vergunning aanvragen``, laat De Bart weten. ,,En wij nemen die in behandeling``, aldus De Haan. Zij verwachten geen gevolgen voor de exploitatie van de stoomtrein.
Het gebruik van de stoomfluit, waarover de zes bewoners van Hoedekenskerke klagen, is overigens al geregeld in een speciaal reglement voor de SGB. Bij spoorwegovergangen wordt de fluit gebruikt als waarschuwingssignaal en bij vertrek uit Hoedekenskerke om passagiers erop te wijzen dat de stoomtram binnen vijf minuten gaat vertrekken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.