Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 januari 2004

Borsele maakt prioriteitenlijst: gemeente kan niet optreden bij alle overtredingen

De gemeente Borsele heeft een prioriteitenlijst opgesteld die ze gaat gebruiken bij het aanpakken van illegale situaties. Daar waar de veiligheid van burgers in het geding is, wordt voortaan als eerste opgetreden.

Dit blijkt uit de handhavingsnota die vanaf vandaag ter inzage ligt. Daarin stelt de gemeente dat ze op dit moment al redelijk goed op weg is als het om handhaving van de regels gaat. In heel Noord- en Middel-Zeeland zou ze zelfs de enige zijn met een handhavingscultuur. Toch wordt het als een gebrek ervaren dat de regels niet duidelijk op schrift staan. Daarom is de nota 'handhaving ruimtelijke regelgeving gemeente Borsele' opgesteld.

De gemeente wil in principe optreden tegen elke overtreding, maar dat is niet haalbaar in verband met de bezetting. Een rekensommetje leert dat het handhavingstraject van één overtreding gemiddeld 113 uur kost.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.