Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 30 december 2003

Een, twee, hup: een crossbaan

Geen halfpipe, maar wel een crossbaan voor de Borsselse jeugdKlachten over traag draaiende ambtelijke molens zul je voorlopig in Borssele niet horen. Tussen het idee voor een fietscrossbaan en de officiële ingebruikname op 29 december zaten amper zes weken.

Meer dan zestig kinderen trotseerden de koude wind en de dito motregen om de fietscrossbaan uit te proberen, op een open plek in het park die hiervoor nog een kaal grasveld was.

Stefan Hage en Tim en Nick Janssen zijn de initiatiefnemers. Ze crossen graag op hun fietsen, maar hadden daarvoor in het dorp eigenlijk geen plek. De moeder van Tim en Nick vond het crossen op stoepen en in bermen veel te gevaarlijk en verbood dat ook.

"Waarom hebben we eigenlijk geen baan?", vroegen de jongens zich af en ze togen naar de gemeente Borsele in Heinkenszand. Die voelde wel voor het idee en een plek werd aangewezen achter de Ds Kerstenschool, in een ander deel van het park dat Borssele aan de west- en de noordkant afscheidt van het Industriegebied Sloe. Het bleek achteraf niet zo'n goede keuze, want op die plek staat ook een kwetsbaar kunstwerk. Tim Janssen: "De gemeente belde ons of een andere plek ook goed was: in het park achter de JOP, bij de openbare Frank van Borsseleschool."

Dat vonden de jongen ook prima en ze mochten zelf zeggen wat voor obstakels er in de baan moesten komen. Binnen de kortste keren waren de mannen van de gemeente ermee klaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.