Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 19 december 2003

Eerste deel fietspad Drieweg open

Wethouder Vermue van BorseleFietsers kunnen vanaf het weekend gebruik maken van het eerste gereedgekomen deel van het fietspad langs de Drieweg tussen Heinkenszand en Nisse. Gedeputeerde Poppelaars en wethouder Vermue reden het nieuwe fietspad af op een tandem bij wijze van opening.

Sinds 1999 wordt er al gepraat over een fietspad langs de gevaarlijke Drieweg. In april nog werd een fietser doodgereden op de Drieweg.
De aanleg gebeurt in drie fasen, waarvan nu de eerste gereed is. Het stuk fietspad tussen Heinkenszand en de Grote Dijk, ongeveer halverwege tussen Heinkenszand en Nisse. Het is een bijzonder fietspad geworden, wat betreft de constructie, met een fundering van schuimbeton. Daardoor komen de er onder liggende leidingen niet in het gedrang. Ook in het tweede stuk, van de Grote Dijk tot Nisse, liggen leidingen. Momenteel worden die onderzocht. Men verwacht in het voorjaar te kunnen starten met de aanleg.
Voor het laatste deel, van Nisse tot aan de Zwaakse Weel, moet nog grond worden aangekocht van particulieren. Dat gedeelte zal waarschijnlijk pas in 2005 aangelegd kunnen worden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.