Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 12 december 2003

Ouderenzorg bij sporthal Zwake

De Zwake zal een heel ander aanzien krijgenDe appartementen die zijn voorzien bij sporthal De Zwake in `s-Gravenpolder, worden ingevuld met ouderenzorg. Het gaat om zowel verpleegeenheden als zorgwoningen.
Dat werd duidelijk tijdens een informatieavond over de voortgang van het zogeheten Masterplan 's-Gravenpolder.

Dat plan bestaat uit drie onderdelen: sloop van de basisscholen De Linden en De Rank en bouw van woningen op locatie An den Diek, de bouw van een brede school bij sporthal De Zwake en verbouwing van de sporthal zelf, én de bouw van nieuwe onderkomens voor de tennis en de scouting en enkele huizen aan de noordoostkant van de kern, in combinatie met herinrichting van de volkstuinen.
Op de bijeenkomst stonden de ontwikkelingen rond de sporthal centraal. Om het weinig fraaie complex aan het zicht te onttrekken wordt het aan drie zijden 'ingebouwd'. De begane grond aan de kant van het Klimopplein krijgt een commerciële invulling, aan de oostkant is de bibliotheek gedacht en aan de zuidkant komt de nieuwe ingang van de sporthal met bijbehorende ruimtes, zoals kleedkamers.
Boven de ombouw is er ruimte om appartementen te realiseren. Wethouder A. van Opdorp zei gisteren dat het de bedoeling is die volledig in te vullen met ouderenzorg.
De gemeente Borsele springt daarmee in op de ontwikkeling om ouderenzorg dichter bij huis te krijgen. Nu is er bijvoorbeeld in de hele gemeente geen verpleegzorg. Zorgcentrum Poelwijck in 's-Heer Arendskerke levert een groot aantal plaatsen in, die vervolgens in diverse kernen kunnen worden ingezet.
Voor 's-Gravenpolder gaat het om achttien verpleeghuisplaatsen en dertig zorgwoningen. De verpleegeenheden komen aan de zuidkant; de zorgwoningen (appartementen van een kleine honderd vierkante meter) boven de bibliotheek en het commerciële gedeelte. De eerste schetsen van de architect gaan uit van twee verdiepingen en een derde, terugspringende bouwlaag.
De verpleegzorg wordt geboden via Ter Valcke in Goes. De appartementen worden gebouwd door woningstichting R&B.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.