Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 december 2003

Jan Raas stopt als directeur-sportief bij de RABO-ploeg

Jan Raas stapt op bij de RABO-ploegWegens onovenkomelijk verschil van mening stopt oud-wereldkampioen wielrennen Jan Raas met ingang van het nieuwe jaar als directeur sportief van de RABO-bank wielerploeg. De twee partijen bleken tijdens de jaarlijkse evaluatie en het doornemen van de plannen voor de komende seizoenen fundamenteel van mening te verschillen over de te volgen aanpak bij het wielerteam. Voor de in Heinkenszand geboren en in 's-Heerenhoek woonachtige Raas aanleiding om na 8 jaar in die functie het bijltje er bij neer te gooien.

Zijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door ploegleider Theo de Rooij. Hij neemt naast Geert Leinders en Pieter Hubert plaats in het managementteam.

Rabobank Nederland betreurt dat er een einde komt aan de jarenlange samenwerking met Raas binnen het Rabobank Wielerplan. Volgens de bank heeft Raas een belangrijke bijdrage geleverd aan de terugkeer van het Nederlandse wielrennen aan de internationale top.
De bank wilde verder geen toelichting geven op zijn vertrek. "We hebben afgesproken verder niet uit te wijden over de verschillen van mening", aldus een woordvoerder.
Jan Raas presenteerde in 1995 Rabobank als nieuwe sponsor van zijn wielerploeg. De bank deed in 1996 zijn intrede in het wielerpeloton. Er werd een wielerplan opgezet waarbij naast de profploeg ook veel aandacht kwam voor ontwikkelen en stimuleren van de breedtesport en een opleidingstraject voor jonge renners.
Het huidige contract met de Rabobank loopt door tot 2005. Komend jaar zal de bank beslissen of de optie wordt gelicht om nog eens twee jaar door te gaan.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.