Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 8 december 2003

Mobiele skatebaan Borsele haalbaar

De bestaande halfpipe te 's-GravenpolderEen mobiele skate-voorziening voor de gemeente Borsele is haalbaar. Dat schrijft de jongerenraad in een advies aan burgemeester en wethouders. De voorkeur van de jongeren gaat uit naar een zogeheten funbox.

In zes dorpen heeft de gemeente de afgelopen jaren skatebanen aangelegd, maar Lewedorp, Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, `s-Heer Abtskerke, `s-Heerenhoek, Hoedekenskerke en Oudelande zitten nog zonder. Omdat het aanleggen van een baan in al deze dorpen financieel niet haalbaar is, liet de jongerenraad begin dit jaar weten dat ze een mobiele skatebaan wil. Die kan van dorp naar dorp verplaatst worden.
Onlangs werd een haalbaarheidsonderzoek afgerond. Daaruit blijkt dat een mobiele skatevoorziening er kan komen. De animo onder de jeugd is groot. De jongerenraad ondervroeg steekproefsgewijs 178 jongeren, waarvan 59 procent aangaf skater te zijn. Ruim 63 procent van deze groep gaf aan de funbox te verkiezen boven de halfpipe.
Dat komt volgens de jongerenraad goed uit, want een funbox is veel goedkoper. Afhankelijk van het aantal elementen dat wordt geplaatst, kost hij tussen de duizend en tienduizend euro. De kosten voor een halfpipe kunnen daarentegen oplopen tot wel 25.000 euro. Bovendien is het verplaatsen van een funbox veel gemakkelijker en goedkoper en is er geen bouwvergunning voor nodig. Financieel is een mobiele skatebaan ook haalbaar. Het is de jongerenraad niet ontgaan dat Covra onlangs een cheque van 10.000 euro overhandigde aan de gemeente voor de komst van zo`n voorziening. De jongeren zullen erop toezien dat de gemeente het geld ook daadwerkelijk voor een skatebaan inzet. De jongerenraad wil verder de duizend euro die ze bij haar oprichting van de gemeente kreeg, inzetten. Zo is in totaal 11.000 euro beschikbaar. Voor dat geld kan de gemeente volgens de jongerenraad zeker één, maar misschien wel twee mobiele skatebanen aanschaffen. in dat laatste geval kan de jeugd uit de kleine dorpen nog vaker skaten.
Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de aanbevelingen en nemen binnenkort een beslissing.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.