Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 5 december 2003

Statenfracties voorstander van houten fietsbrug over Sloeweg

De statenfracties van GroenLinks, CDA en PvdA willen een fietsbrug over de Sloeweg aanleggen.

Het aanbrengen van een houten fietsbrug in de gemeente GeertruidenbergSinds de opening van de Westerscheldetunnel is het voor fietsers onmogelijk om de Sloeweg over te steken. Daardoor moeten ze vele kilometers omrijden om vanuit de richting van de Borssele in Vlissingen-Oost te komen of andersom.
De fiets is volgens GroenLinks, CDA en PvdA van essentieel belang voor de bereikbaarheid en leefbaarheid in Zeeland. Zij worden in hun mening gesteund door de Fietsersbond. Deze toonde onlangs in een presentatie in de commissie economie en mobiliteit aan dat de fiets het meest gebruikte vervoermiddel is voor verplaatsingen tot 7,5 km. Met die informatie in het achterhoofd proberen de fracties de barrières die het fietsvervoer bedreigen zoveel mogelijk terug te dringen.
Fractievoorzitter M. Wiersma (GroenLinks) ziet de Sloeweg als zo`n barrière. "Het is op dit moment onmogelijk voor fietsers om die weg over te steken. Ze moeten daardoor een flink eind omrijden. Wij zijn bang dat daardoor de auto vaker gebruikt wordt." Maar niet alleen de fietsers zijn gebaat bij de komst van de brug. De fietsbrug dient tevens als een veilige oversteekplaats voor voetgangers, aldus het statenlid.
De brug is geen permanente oplossing. Als de Sloeweg wordt verbreed komen er ongelijkvloerse kruisingen. De fietsbrug is dan overbodig. Die kan dan ergens anders ingezet.
Over de plaatsing van de brug wordt overlegd met de gemeente Borsele. De voorkeur gaat uit naar een plaats halverwege de Sloeweg. De kosten worden door de partijen geschat op 200.000 euro. Op vrijdag 19 december bespreken Provinciale Staten het voorstel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.