Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 1 december 2003

Woning Ellewoutsdijk beklad

In de nacht van zaterdag op zondag is het huis van de familie Siepman beklad met de term: "donder op". Meetkabels van de gemeente om snelheid te meten lagen kapotgesneden op zijn brievenbus.

Volgens D. Siepman heeft dat alles te maken met het feit, dat hij woordvoerder was, enkele weken geleden bij een vriendelijke actie van de dorpsraad van Ellewoutsdijk. Die probeerde dorpsgenoten bewust te maken van onveilig rijgedrag van dorpsgenoten door nepbekeuringen uit te schrijven. In het dorp, met veel huizen waarvan de voordeur rechtstreeks op de straat uitkomt, geldt een 30-kilometer snelheidslimiet. Omdat het dorp geen doorgaande weg heeft, zijn de overtreders bijna altijd dorpsbewoners.
De politie neemt de zaak hoog op. Ze gaan er van uit dat de daders geen dronken jongelui zijn, aangezien ze gereedschap hebben meegenomen voor het doorknippen van de kabbels en spuitbussen om het huis te bekladden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.