Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 29 november 2003

Buitenschoolse opvang op Beveland uitgebreid

Vanaf december beschikken ouders in Kwadendamme, Oudelande en Ovezande over buitenschoolse opvang.

Kinderopvang de BevelandenElke dinsdag- en donderdagmiddag kunnen ze hun kinderen onderbrengen in speciaal aangepaste peuterspeelzalen. Volgend jaar komt daar in Kwadendamme en Ovezande nog een derde middag bij. Tijdens de schoolvakanties moeten de kinderen nog naar de opvang in Heinkenszand.
Kinderopvang de Bevelanden is al ruim een jaar bezig met het opzetten van voorzieningen in de Zak van Zuid-Beveland. Het nieuwe project in Kwadendamme, Oudelande en Ovezande loopt in elk geval nog tot eind 2005. Of het daarna wordt voortgezet, hangt gedeeltelijk af van de belangstelling van de ouders. Voorlopig is het aantal aangemelde kinderen nog vrij laag. De organisatie verwacht in de loop van volgend jaar een groei in het aantal aanmeldigen. Om de ouders en kinderen kennis te laten maken met de opvang worden er in december informatiemiddagen gehouden.
Net als de andere vestigingen van Kinderopvang de Bevelanden krijgen de nieuwe locaties een naam uit het werk van Annie M.G. Schmidt. In Kwadendamme `Veronica` (naar het gelijknamige schaap), in Ovezande `Pepijn` (de kat) en in Oudelande `Catootje` (de kip).

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.