Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 25 november 2003

ZMF wil oplossing voor sluipverkeer door De Poel

Het sluipverkeer moet worden geweerd uit De Poel, het gebied tussen Goes en Heinkenszand. De Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) dringt daarop aan in een brief aan het dagelijks bestuur van waterschap Zeeuwse Eilanden.

Langs de Vliedberg in Baarsdorp razen dagelijks duizenden auto's over de A58 en door de PoelMet name de route via de Sinoutskerkseweg, de Noordhoekweg en de Westhofsezandweg is populair bij sluipverkeer. Aangezien ook veel fietsers hiervan gebruik maken, ontstaan er geregeld gevaarlijke situaties. Bovendien ondervinden vooral de bewoners van het buurtschap Baarsdorp overlast.
Het waterschap wil het sluipverkeer zo veel mogelijk ontmoedigen. Er zijn recent enkele maatregelen genomen, zoals het instellen van een maximumsnelheid van zestig kilometer per uur en het plaatsen van enkele drempels. De ingrijpendste oplossing was echter de doseerinstallatie, op de Verbartelweg ter hoogte van Hotel Goes.
Die installatie liet auto's met tussenpozen door. De wachttijd moest bestuurders een andere route doen kiezen. Vanwege de vele storingen, incidenten en ongelukken die zich voordeden, besloot het waterschap in mei de installatie definitief buiten bedrijf te stellen.
Sindsdien wordt er gestudeerd op andere oplossingen. Dat gebeurt in overleg met de betrokken gemeenten: Goes en Borsele. Het is de bedoeling naar de totale verkeerssituatie in de omgeving te kijken.
De ZMF maakt zich zorgen over De Poel en verzoekt het waterschap daarom, na het 'fiasco' met de doseerinstallatie, 'alsnog een probate oplossing te realiseren'.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.