Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 1 november 2003

Brede school Hoedekenskerke nadert voltooiing

Brede school Hoedekenskerke in aanbouwDe brede school in Hoedekenskerke krijgt steeds meer vorm, zowel aan de buitenkant als inhoudelijk: terwijl de bouw zijn einde nadert, overleggen betrokken partijen over samenwerking.

De brede school biedt straks onderdak aan peuterspeelzaal De Huus en christelijke basisschool De Regenboog. Het gebouw is met een gang verbonden met dorpshuis De Griend. Er is ook een speeltuin op het terrein. De voorzieningen liggen rondom een binnenplein. De hierbij geplaatste luchtfoto van enige tijd geleden laat goed zien hoe het complex eruit komt te zien.
Basisschool, peuterspeelzaal en dorpshuis zijn met elkaar in overleg over de toekomstige samenwerking. Het idee achter de opzet is immers gemeenschappelijk gebruik van ruimtes. Zo kan de muziekvereniging bijvoorbeeld oefenen in een schoollokaal. De besturen van de drie instellingen werken op het moment aan een convenant over gebruik van elkaars ruimtes.
De brede school is nu in de afbouwfase. Op 10 december is de oplevering gepland. In de kerstvakantie verhuizen de gebruikers naar het nieuwe gebouw. De Regenboog verlaat dan het verouderde pand aan de Vinningestraat. De plek die vrijkomt als deze school wordt afgebroken, is bij uitstek geschikt voor de bouw van woningen. Hoedekenskerke kan nauwelijks uitbreiden en moet het dus hebben van vrijgekomen plekken in het dorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.