Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 30 oktober 2003

Kerncentrale kan nog mee tot 2030

Een deel van de 600 gele vatenTer gelegenheid van de viering van het dertigjarig bestaan van de kerncentrale hielden de directeuren Bongers van de EPZ, de exploitant van de centrale en Luteijn van aandeelhouder Delta een pleidooi voor het langer in gebruik houden van de kerncentrale Borssele. Zij zien investeren in deze schone vorm van energie wel zitten en willen de centrale via miljoenen investeringen veel langer in de lucht houden. Nu er nog sprake van sluiting per 2013, maar de directeuren denken over een verlenging van de levensduur tot 2030.

Protest
Ruim honderd actievoerders hebben donderdagmiddag 600 gele vaten met een inhoud van 200 liter neergezet op de dijk tegenover de kerncentrale in Borssele. Milieuorganisaties en politieke partijen protesteerden daarmee tegen het feest van de dertigjarige kerncentrale. Het jubileum is geen reden voor vreugde, vinden de actievoerders, omdat ook dertig jaar lang hoogradioactief kernafval is geproduceerd. De vaten staan gelijk aan de hoeveelheid afval die de centrale in die dertig jaar heeft voortgebracht.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.