Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 29 oktober 2003

In Lewedorp staat een huis

Betsy de Jonge aan het werk"Als je samen wat aanpakt, kun je een heleboel", zei de Heinkenszandse kunstenares Betsy de Jonge gisteren na de onthulling van het door haar gemaakte kunstwerk in Lewedorp. In een korte toespraak legde De Jonge uit wat ze met het werk wil zeggen.

Het kunstwerk bij de kruising van de Postweg met de Scheldestraat en Korenweg is bedoeld voor de vrijwilligers van Lewedorp. Het bestaat uit vier pilaren met daar bovenop een dak. Op de pilaren staan handafdrukken. "De handen van de vrijwilligers van Lewedorp", zei De Jonge. "Aan de buitenkant blauwe handen. Dat staat voor koud. Aan de binnenkant rode handen. Dat staat voor warmte. Als je met z`n allen in een huis zit, krijg je `t vanzelf warm."
Het kunstwerk heeft als titel 'In Lewedorp staat een huis'. Het werd gistermiddag onthuld door voorzitter Max Joosse en secretaris Judith de Jager van de dorpsraad Lewedorp. Daarna lieten kinderen ballonnen op. De dorpsraad besloot tot het laten ontwerpen van het kunstwerk nadat ze van de gemeente Borsele geld had gekregen voor de vrijwilligers van het dorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.