Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 21 oktober 2003

Borsele komt half miljoen tekort

De gemeente moet bezuinigenDe gemeente Borsele moet 515.000 euro bezuinigen. Dat blijkt uit de begroting voor 2004. De Rijksbijdrage gaat met datzelfde bedrag omlaag. De gemeente verwacht dat de inwoners niet veel zullen merken van de bezuinigingen, die zich vooral bij de gemeentelijke diensten zelf zullen afspelen. Wel gaan de belastingen 2,5 % omhoog.

Volgens de gemeente is die verhoging alleen een inflatiecorrectie. Voor de komende jaren verwacht de gemeente ook geldproblemen. Daarom worden werkgroepen opgericht die gaan kijken hoe er in de toekomst kan worden bezuinigd.

De gemeente Borsele houdt de stijging van de tarieven volgend jaar binnen de perken. De noodzakelijke bezuinigingen worden vooral gevonden binnen de eigen organisatie, zo blijkt uit de gepresenteerde begroting 2004.

Daarnaast komt er geld vrij doordat bijvoorbeeld Zeelandpoort, de gezamenlijke website van de Zeeuwse overheden, wordt opgeheven. Verder is besloten te bezuinigingen op onder meer het oplossen van legionellaproblemen en de uitvoering van het landschapsbeleidplan. Aan toekomstige raadsleden worden ook niet langer laptops ter beschikking gesteld, wat een besparing van 25.000 euro oplevert.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.