Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 17 oktober 2003

De Berkenhof: nu de grootste vlindertuin van Nederland

Vlindertuin Berkenhof in Kwadendamme (of liever gezegd het buurtschap Langeweegje) opent zaterdag de deuren van de pas aangebouwde vlinderkas. De vlindertuin is na de verbouwing bijna drie keer zo groot geworden en daarmee de grootste in Nederland.

De laatste hand wordt nog gelegd aan de verlichting en er moeten hier en daar nog wat kleine watervalletjes komen in de nieuwe vijvers, maar dan is het ook echt af: de nieuwe vlindertuin die zowel hobby als werk is voor vader en dochter Antes. De aangebouwde kas is van dik glas en verwarmingsbuizen lopen door de hele ruimte, zodat de temperatuur altijd aangenaam is voor de ruim duizend vlinders.
In de kas zijn vijvers aangelegd - de vissen komen binnenkort - en er staan veel grote, tropische planten. In een gedeelte van de ruimte staat een verzameling bijzondere cactussen, omdat de nieuwe vlindertuin vooral iets Midden- en Zuid-Amerikaans moet uitstralen. Colina: "De vlinders komen uit alle windstreken, maar we willen ons een beetje meer toeleggen op vlinders afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.