Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 9 oktober 2003

Groen licht voor plan Ter Valcke

Wozoco DijkstedeGedeputeerde Staten hebben het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen positief geadviseerd over een plan van Zorgcentrum Ter Valcke om 9 groepswoningen voor demente mensen te bouwen in Heinkenszand, `s-Gravenpolder en `s-Heerenhoek.

GS vinden wel dat er de wijk Over de Dijk in Heinkenszand, waar vier van de negen woningen moeten komen, een te groot cluster van zorgvoorzieningen zal ontstaan. Daar worden naast het bestaande Dijkstede nog zestig woon-zorg-woningen gebouwd, drie rolstoelwoningen en zeven huizen voor zelfstandig wonende verstandelijk gehandicapten. Daartussen gaan de 24 plaatsen voor demente bejaarden wel in een erg groot geheel op.
De gemeente Borsele, de woonstichting R&B Wonen, de Thuiszorg en andere zorgverleners streven er juist naar om het aantal zorgvoorzieningen bij het woonzorgcentrum Dijkstede groter te maken. Alleen met een grotere vraag op één plek kan 24-uurs zorg worden gegarandeerd. Ter Valcke heeft op de plannen ingehaakt omdat het verpleeghuis intensieve zorg in de kernen Heinkenszand, `s-Gravenpolder en `s-Heerenhoek wil brengen.
GS staan achter het streven om demente bejaarden zoveel en zo lang mogelijk op te vangen in hun eigen omgeving, in plaats van te moeten verhuizen naar Goes. In vier groepswoningen in Heinkenszand zouden zes demente bejaarden bij elkaar in een huis kunnen wonen, waarbij een ondersteuningscentrum kan worden ingericht. Ook de groepswoningen in `s-Gravenpolder en `s-Heerenhoek zouden dichtbij andere bejaardencomplexen moeten komen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.