Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 18 september 2003

Provincie trekt geld uit voor fietspad bij Nisse

Gedeputeerde Staten willen 500.000 euro uittrekken om een vrijliggend fietspad aan te leggen langs de Drieweg, tussen de Grote Dijk en de Schoorkenszandweg, de Zwaakse Weel. Gedeputeerde A. Poppelaars maakte dat woensdag bekend.

De actiegroep van Nissenaren, die Poppelaars steeds persoonlijk heeft aangesproken naar aanleiding van een dodelijk ongeluk op de Drieweg is erg blij. Actievoerder M. de Dreu: "We zullen de gedeputeerde een mailtje sturen om hem te bedanken. Hij heeft zich kennelijk onze argumenten aangetrokken."
Over het fietspad langs de Drieweg ontstond commotie toen in het voorjaar een fietser werd doodgereden op het stuk tussen Nisse en de Zwaakse Weel. De procedure om een fietspad te leggen tussen Heinkenszand en de Grote Dijk was toen al in gang gezet. Met zwarte vlaggen en borden probeerde de actiegroep vervolgens een herbezinning op de veiligheid van de Drieweg af te dwingen. De groep vond dat de meeste prioriteit juist bij het meest zuidelijke stuk moest liggen. Als de provincie daar dan niet wilde beginnen, dan moest het stuk maar voor fietsers gesloten worden verklaard. De actiegroep vond onverwacht de gemeente Borsele aan hun zijde.
Inmiddels zijn GS teruggekomen van de opvatting dat de alternatieve route volstaat. De gedeputeerde verwacht binnen enkele weken de uitslag van de aanbesteding voor het eerste stuk. Daarna zou de provincie kunnen beginnen met de grondverwerving voor het meest zuidelijke deel van het fietspad. Daar zitten, aan beide kanten, de meeste verschillende grondeigenaren.
Poppelaars houdt nadrukkelijk een slag om de arm. "De Statenleden moeten natuurlijk wel eerst akkoord gaan."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.