Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 21 augustus 2003

Aanleg Sloebos kan van start

Het Sloebos zal een deel van de industrie aan het oog onttrekkenDe gemeente Borsele en Natuurmonumenten kunnen volgende week beginnen met de voorbereiding van de aanleg van het Sloebos. De rechter heeft twee verzoeken om schorsing van de vrijstelling door de gemeente, afgewezen. Daardoor kan nu eindelijk de eerste schop in de grond om een visuele afscherming te maken tussen het industrieterrein en de bewoonde wereld rondom het Sloegebied.

Dat is zeker niet voor zijn tijd want al meer dan dertig jaar geleden werd een waardevol natuurgebied, de Kaloot, vol met zand gespoten om er een havenindustriegebied te vestigen. In die tijd waren de woorden natuur en compensatie nog lang niet samengetrokken tot een begrip dat een wettelijke status heeft. Niettemin werd toen al gesproken over groen dat schoorsteenpijpen aan het zicht van de Borselse bevolking moest onttrekken.
Al die tijd is er aan de plannen getrokken, geduwd en gesleuteld. De term Sloebos werd in de loop der jaren vervangen door Groenproject Sloe, omdat het al lang niet meer om bomen alleen gaat. Het is de bedoeling 200 hectare in te richten met natte en droge stukken, bos, ruige velden en hier en daar wat paden. Het project moet plaats bieden aan wat avontuurlijker vormen van recreatie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.