Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 19 augustus 2003

Directie Westerscheldetunnel is stremmingen in tunnel zat

Het tolpeinDe directie van de Westerscheldetunnel geeft tunnelbouwer Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) nog tot uiterlijk 1 september de tijd de laatste 'restpunten' van de bouw af te werken. Daarna geeft de directie van de NV Westerscheldetunnel geen toestemming meer voor werkzaamheden, die het verkeer hinderen.

Sinds de ingebruikname van de tunnel op vrijdag 14 maart werd het tunnelverkeer bijna wekelijks geconfronteerd met beperkingen. Naast de gebruikelijke tweewekelijkse onderhoudswerkzaamheden, waarbij het verkeer door één tunnelbuis wordt geleid, werd de linkerrijbaan in beide tunnelbuizen regelmatig afgesloten voor aanpassingen in de dwarsverbindingen (bijstellen van de overdruk en dergelijke) en bijvoorbeeld het aanbrengen van voorzieningen voor een goede GSM-ontvangst. Eind vorige week kondigde de tunneldirectie aan dat de tunnel in de nacht van woensdag op donderdag en volgende week in dezelfde nacht voor alle verkeer is gesloten, in verband met aanpassing van het veiligheidssysteem en een andere ultieme test. Daar kwam vervolgens de mededeling overheen dat de linkerrijbaan in de tunnelbuizen vanaf gisteren tot 28 augustus opnieuw wordt afgesloten vanwege werkzaamheden aan de vluchtdeuren in de dwarsverbindingen. In alle gevallen geldt voor de nog wél beschikbare rijbanen een maximumsnelheid van vijftig kilometer.
De tunneldirectie geeft tandenknarsend toe dat de irritatie over de beperkende verkeersmaatregelen alom groeit. Hoofd technische dienst D. Grevink: "Dit past absoluut niet in ons streven naar een optimale dienstverlening. Daarom willen we ook dat dit ophoudt. We moet oppassen dat we niet het imago krijgen van 'die tunnel waar altijd iets aan de hand is'. We moeten gewoon die tunnel zijn, waar je met honderd kilometer doorheen kunt, niet meer en niet minder. Vandaar de brief aan KMW."
Al vóór de ingebruikname was in kringen van de exploitant en de bouwer te horen dat de afbouw van de tunnel nog maanden op zich zou laten wachten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.