Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 augustus 2003

Eerst zwemmen, dan pas taart voor 50.000ste bezoeker Stelleplas

StelleplasDe openluchtzwembaden draaien topdagen bij deze temperaturen. Stelleplas in Heinkenszand verwelkomde gisteren, met nog een halve zomervakantie te gaan, al de 50.000ste bezoeker, een mijlpaal die vorig jaar pas eind september in de kronieken kon worden opgetekend. De familie Schalkens uit Heinkenszand, kreeg een lekkere taart en een abonnement voor volgend jaar cadeau.

Ze hadden het net nog tegen elkaar gezegd: ,,We hebben ons abonnement er al dubbel en dwars uit dit jaar``, en het volgende ogenblik liet bedrijfsleider Anita de Vos van het zwembad weten dat de teller bij hun gang langs de kassa op 50.000 was gesprongen. De familie Schalkens gaat vaak zwemmen in Stelleplas, zeker als het zulk mooi weer is. Het is maar een klein eindje fietsen en een abonnement is heel voordelig.
Volgens Anita de Vos is het zwembad een onmisbare voorziening. Elk jaar worden er meer abonnementenverkocht en ook losse kaartjes en tien-badenkaarten zijn erg in trek. Ook vakantiegangers van het naastgelegen bungalowpark en de camping zwemmen in de Stelleplas. Abonnementhouders komen uit heel de gemeente Borsele maar ook uit Goes, waar geen openluchtzwembad meer is.
,,We krijgen ook elk jaar meer lesklanten``, vertelt de bedrijfsleidster. ,,Dit seizoen zijn we begonnen met 320 zwemlessers. Je merkt toch dat veel ouders kiezen voor een opleiding in een buitenbad. De kinderen worden er wat harder van en ze zijn beter voorbereid voor als ze eens per ongeluk te water raken. De kosten zijn ook van belang. Hier betaal je voor een leskaart samen met een abonnement veel minder dan voor de lessen in een overdekt bad. Bovendien blijft zwemmen leuk omdat je, behalve voor de lessen, ook om te spelen in het bad komt.`` Met twee lessen in de week gedurende het hele seizoen, halen de meeste kinderen hun diploma wel in één seizoen.
Zodra de familie Schalkens een beetje bekomen was van de schrik, kwam de vraag of de taart dan toch even in de koeling mocht staan. Ze waren gekomen om te zwemmen en dat moest eerst gebeuren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.