Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 augustus 2003

Kuijpersdijk wordt beetje boulevard

De Kuijpersdijk in `s Heerenhoek moet er in april volgend jaar heel anders uitzien. Een soort boulevard moet het worden, althans op het stuk voor de cafés in de Heerenstraat. De rest krijgt zo`n beetje de sfeer van de Molendijk, het noordelijk deel van het dijkdorp, dat jaren geleden werd opgeknapt.
Met de Kuijpersdijk is gewacht omdat het dorp nog omleidingen kreeg te verduren en omdat de ingreep nogal wat geld kost. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Borsele 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. In samenspraak met alle betrokkenen is een plan gemaakt, dat zeer binnenkort wordt aanbesteed. Het is de bedoeling dat de aannemer in september begint met de Heerenstraat en het stuk dijk dat daarvoor ligt. Dat deel moet voor carnaval 2004 klaar zijn, want de optocht komt daar langs.
Een ander `s Heerenhoeks evenement waarmee rekening is gehouden in het plan, is de wielerkoers. De verhoging in de rotonde die aan de zuidkant van het plan het verkeer moet remmen, kan worden verwijderd op de dagen dat de wielrenners door het dorp spurten. Op die dagen is het dorp toch voor het verkeer afgesloten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.