Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 augustus 2003

Lek in fietstunnel wordt gedicht

Het fietstunneltje dat het Kruissewegje in Heinkenszand onder de gevaarlijke Drieweg doorvoert, wordt zo snel mogelijk gerepareerd.

De PvdA-fractie heeft onlangs vragen gesteld over het tunneltje. Het is al meer dan een jaar lek, waardoor het `s winters, als het vriest, moet worden afgesloten. Onderin, op het rijvlak, ligt dan ijs. Fietsers en brommers worden in zulke gevallen omgeleid over de rotonde, hetgeen gevaarlijke situaties oplevert. De PvdA-fractie drong erop aan de zaak snel te repareren.
Het Borselse college is het daar roerend mee eens, maar moet met de reparatie wachten tot de werkzaamheden aan de weg tussen Ovezande en `s Heerenhoek zijn afgerond. Zolang de provincie daar bezig is, wordt het verkeer omgeleid langs de Drieweg. Met meer auto`s op de Drieweg wil de provincie geen toestemming geven om de fietsen en brommers tijdelijk over de rotonde te laten rijden. Dat is noodzakelijk om de lekke fundering, die de oorzaak is van de wateroverlast, met chemische middelen te dichten. De gemeente kon niet eerder opdracht geven voor de reparatie, omdat de operatie een temperatuur van twaalf graden of hoger vergt. De verwachting is dat na de vakantie kan worden begonnen met het dichten van het lek.
Ook over de uitgang van het tunneltje stelde de PvdA-fractie vragen. De ontsluiting van het woongebied Over de Dijk op de Stenevate kruist het fietspad maar een paar meter van de plek waar de gebruikers uit het tunneltje omhoog komen. Een fietser met een normaal gangetje ziet een automobilist wel aankomen, maar brommers gaan harder en kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien. De PvdA-fractie is bang dat de onveiligheid toeneemt met het verder volbouwen van Over de Dijk.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.