Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 2 augustus 2003

Borsele houdt vast aan WCT

De gemeente Borsele geeft de WCT nog niet op. Burgemeester en wethouders willen in elk geval bekijken of het vernietigende besluit van de Raad van State te repareren is.

B en W hebben besloten door te gaan op de ingeslagen weg. ,,We zijn teleurgesteld, maar sluiten het dossier niet``, zegt wethouder M. Vermue (ruimtelijke ordening). ,,Vooral het werkgelegenheidsaspect telt voor ons zwaar.`` Vermue zegt dat Borsele alle medewerking wil verlenen aan de stappen die nodig zijn om de Raad van State tegemoet te komen. ,,Het lijkt ons verstandig om nader onderzoek te plegen om te kijken of de WCT toch realiseerbaar is.`` Dat gebeurt in samenspraak met de provincie.
Voordat het college verder gaat, wil het weten of het nog voldoende steun heeft van de gemeenteraad. Vorig jaar mei stemden de collegepartijen CDA, VVD en SGP/ChristenUnie voor; PvdA, GroenLinks en de Lokale Partij Borsele waren tegen. De gemeenteraad praat er donderdag 4 september opnieuw over.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.