Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 24 juli 2003

Extra onderzoek dorpshuis Nisse

't Durpsuus te Nisse voor de verbouwing

Het hoofdstuk verbouwing is voor het dorpshuis in Nisse, ondanks een aantal naargeestige bladzijden, nog niet afgesloten. Wethouder F. Tollenaar, die afgelopen voorjaar om ruim een ton extra budget moest vragen omdat de beheersstichting de plannen eigenhandig had veranderd, wil eerst een onderzoek laten uitvoeren voordat de uitvoering wordt afgerond. Inmiddels heeft het gemeentebestuur de uitvoering van de verbouwingsplannen overgenomen.

De problemen in het dorpshuis in Nisse ontstonden doordat de beheerstichting onder aanvoering van de architect, die ook voorzitter was, veranderingen aanbracht in de opzet van de verbouwing. Daardoor bleek al snel het budget tekort te schieten; de aannemer legde het werk neer. Nadat de bouw een poos had stilgelegen, forceerde het gemeentebestuur een oplossing door de verantwoordelijkheid over te nemen en een extra bijdrage aan de gemeenteraad te vragen. Die ging mopperend akkoord, maar liet wel weten dat hij niet meer voor zulke verrassingen wilde worden gesteld.
Inmiddels heeft Tollenaar een akoestisch onderzoek laten uitvoeren om te weten of de geluidsmaatregelen, die in 1998 al zijn opgesteld, nog wel aan de heersende normen voldoen en of het nog uit de beschikbare gelden kan worden betaald.
Belangrijker nog is volgens Tollenaar de situatie van de schietkelder. "De hele verbouwing is vanwege de schietkelder begonnen. Die voldeed niet voor de schietvereniging en was bovendien door de slechte toestand niet altijd te gebruiken. De architect heeft eigenhandig in de plannen gesneden om kosten te besparen die ergens anders weer buiten het plan om werden besteed. De vraag is nu of de kelder wel voldoende waterdicht is. Ik moet het niet hebben dat die kelder, die inmiddels is gebouwd, in januari weer volloopt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.