Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 14 juli 2003

Westerschelde container Terminal (WCT) gaat voorlopig niet door

WCTDe Raad van State vindt dat de Westerschelde Container Terminal (WCT) niet aangelegd mag worden. De Raad heeft het besluit van de provinciale staten van Zeeland om de aanleg mogelijk te maken daarom vernietigd. De Raad van State vindt dat de provincie onvoldoende onderzoek heeft verricht naar alternatieven voor de WCT. De raad zegt ook dat het besluit van de provincie onvoldoende motiveert waarom het economisch belang van de WCT zwaarder moet wegen dan het belang om het bestaande Europees beschermde natuurgebied te behouden. De compensatie van natuurgebied dat verloren gaat met de aanleg, is in het besluit wel voldoende verzekerd.
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelt verder dat door ontoereikend onderzoek van de provincie grote onduidelijkheid blijft bestaan over de gevolgen die de aanleg en ingebruikname van de WCT kunnen hebben.
De uitspraak van de Raad van State is een gevolg van de beroepen die onder meer natuurbeschermingsorganisaties, de vereniging Redt de Kaloot en de gemeente Goes hadden ingesteld.
De provincie zal nu opnieuw onderzoek moeten doen als zij een beslissing wil nemen over de aanleg van de WCT.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.