Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 30 juni 2003

Einde Waardevol Cultuur Landschap (WCL)

Waardevol Cultuur Landschap (WCL)Het WCL is een project dat in 1994 begon en waarbij de landelijke overheid elf gebieden in Nederland heeft aangewezen om deze met behulp van subsidies zo goed mogelijk in cultuurhistorische staat te houden. Inmiddels is de overheid gestopt met de subsidiëring.
In het project werden ook boerderijen betrokken. Deze werden toegankelijk gemaakt voor toeristen. Dit gaf veel boeren extra mogelijkheden tot het ontwikkelen van meer activiteiten voor het boerenbedrijf. Gelok stelde zelfs dat het ontwikkelen van de nevenactiviteiten eraan heeft bijgedragen dat sommige boerenbedrijven op basis van deze aanvulling konden blijven voortbestaan. Iets, wat voor sommigen niet mogelijk zou zijn zonder de extra activiteiten.

Ter gelegenheid van het afscheid van van het project Waardevol Cultuur Landschap (WCL) werd F. Vader uit Goes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vader kreeg de onderscheiding van burgemeester J. Gelok van de gemeente Borsele, die ook in verband met het afscheid van het WCL-project aanwezig was. WCL-Voorzitter R. van `t Westeinde roemde Vader voor de prettige samenwerking en zijn inzet als vrijwilliger voor het WCL.
Naast Vaders inzet voor het WCL was zijn benoeming ook voor zijn inzet voor de Oosterschelde Thuiszorg, zendingswerk voor de gereformeerde gemeenten en de Nederlandse Patiëntenvereniging.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.