Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 19 juni 2003

Persconferentie over brandweer Westerscheldetunnel

Burfgemeester GelokTijdens een persconferentie donderdag liet burgemeester Gelok van Borsele er geen twijfel over bestaan. "De komst van een beroepsbrandweerkorps voor de bestrijding van calamiteiten in de Westerscheldetunnel is op dit moment uiterst onzeker".

Nu het Rijk slechts een gering bedrag wil bijdragen, kan en wil burgemeester E.J. Gelok niet langer de verantwoordelijkheid dragen voor de brandveiligheid in de Westerscheldetunnel.

Het kabinet Balkenende II wil zich inzetten voor verhoogde veiligheid. Burgemeester Gelok doet een dringend beroep op het kabinet en de verantwoordelijke ministers om dit voornemen om te zetten in daden. Hij roept de ministers op hun verantwoordelijkheid hierin te nemen.

Burgemeester Gelok heeft nu de noodklok geluid. Hij wil niet moeten wachten tot het kalf verdronken is voordat men de put dempt. De ministers moeten op korte termijn met voldoende geld over de brug komen voor de realisatie van de beroepsbrandweer voor de Westerscheldetunnel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.