Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 31 mei 2003

Klomppop voelt concurrentie van Hemelpop

KlomppopHoewel het aantal bezoekers zeker niet tegenviel, zegt de organisatie van Klomppop in Ovezande donderdag toch te hebben gemerkt dat 's avonds gelijktijdig in Goes het festival Hemelpop werd gehouden.

Klomppop vond traditiegetrouw op Hemelvaartsdag plaats. In totaal vijftien band traden er deze keer op. Tijdens de voorbereiding werd de organisatie onaangenaam verrast door initiatieven van de Stichting Goes Promotie, die 's avonds onder de naam Hemelpop drie bands liet optreden op de Grote Markt. Klomppop vreesde daardoor concurrentie.
Het festival in Ovezande trok zo'n 1200 bezoekers, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Toch zegt organisator Ad Boonman de invloed van Hemelpop te hebben gemerkt.
"Andere jaren hadden we ook `s avonds nog een behoorlijke aanloop. Nu was iedereen voor zeven uur binnen. Dat is precies het effect dat we hadden verwacht: mensen blijven op de Grote Markt en komen niet naar Ovezande."
Boonman zegt desondanks "heel tevreden" te zijn over het verloop van Klomppop. "Maar het blijft een onzinnige dubbelslag, al heeft het ons gelukkig niet de kop gekost."
De pendelbus die dit jaar voor het eerst reed tussen Goes en Ovezande, was vanwege de concurrentie gratis gehouden en vervoerde 150 festivalgangers. Boonman: "Dat gaan we zeker voortzetten."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.