Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 8 mei 2003

Provincie zegt mee te werken aan fietspad langs hele Drieweg.

Gedeputeerde Poppelaars heeft aan de gemeente Borsele toegezegd mee te werken aan de aanleg van een fietspad langs de gehele Drieweg tussen Heinkenszand en de afslag naar 's-Gravenpolder/Ovezande. Langs het deel tussen Heinkenszand en Nisse wordt dit jaar al een fietspad aangelegd. In de nabije toekomst zal dus ook het stuk tussen Nisse en genoemde afslag worden voorzien van een fietspad.
Op koninginnedag kwam daar een inwoner van 's-Gravenpolder om het leven. De negentienjarige fietste 's avonds om 10.00 uur op de Drieweg toen hij door een automobilist werd aangereden. Op de plaats van het ongeval zijn een kruisje en bloemen neergezet.

Dinsdag zijn door een actiecomité twee borden met de tekst "Veilig = niet praten maar doen" bij de kruising van de Drieweg en Gerbernesseweg geplaatst. Ook werden een aantal zwarte vlaggen in de berm geplaatst. Die werden in de loop van woensdag door medewerkers van de provincie weer weggehaald.

De dorpsraad van Nisse had al meerdere malen om verbetering van de verkeersveiligheid bij de provincie gevraagd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.