Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 mei 2003

Inwoners van Nisse hebben zwarte vlaggen geplaatst aan de Drieweg.

Ook zijn er dinsdag twee borden met de tekst "Veilig = niet praten maar doen" bij de kruising van de Drieweg en Gerbernesseweg geplaatst. Vorige week woensdag kwam een negentienjarige inwoner uit `s-Gravenpolder om het leven bij een ongeval op de Drieweg. Op de plaats van het ongeval zijn een kruisje en bloemen neergezet.

Het slachtoffer fietste 's avonds om 10.00 uur over de Drieweg van Nisse naar zijn woonplaats toen hij werd aangereden door een auto. Zo'n zes à zeven inwoners van Nisse waren het gevaar van de Drieweg waar geen apart fietspad ligt en auto's tachtig kilometer per uur mogen zo zat dat ze besloten om tot actie over te gaan.
René de Dreu is woordvoerder voor het groepje inwoners van Nisse: "Het is heel erg dat er eerst een dode moet vallen voordat er daadwerkelijk iets wordt gedaan. Want dat is namelijk wat we van de gemeente Borsele vragen. Er moet iets aan de veiligheid op deze weg worden gedaan. Deze weg ligt hier al wel twintig jaar en is altijd onveilig geweest. Het is dan ook zeker niet het eerste ongeluk. En dat terwijl er al heel lang over een fietspad wordt gesproken."
Volgens de DreuDe is de veiligheid in de loop der jaren steeds verder is afgenomen omdat er steeds meer verkeer op de Drieweg is. Met de komst van de Westerscheldetunnel zou de verkeersintensiteit en daarmee de onveiligheid verder zijn toegenomen.
De voorkeur van de bewoners gaat uit naar een fietspad of als dat niet zou kunnen een andere oplossing.
De vlaggen en het bord zijn inmiddels weer verdwenen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.