Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 2 mei 2003

Ook doorgereden veroorzaker ongeval opgespoord.

Een 38-jarige inwoner van de gemeente Borsele heeft donderdagavond bekend te zijn doorgereden na het dodelijk ongeluk op de Drieweg bij Nisse. Bij het ongeluk woensdagavond kwam een 19-jarige fietser uit 's-Gravenpolder om het leven.

De politie kwam de verdachte op het spoor door een tip van een schadeherstelbedrijf op Walcheren. Een BMW uit de 3-serie was donderdagochtend met schade aan de voorzijde aangeboden voor herstel.
Donderdagavond nam de politie het voertuig voor onderzoek in beslag. Later op de avond kon de verdachte worden aangehouden. De 38-jarige man is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Het ongeluk gebeurde woensdagavond even na tien uur. De jongeman fietste op de Drieweg in oostelijke richting. Ongeveer tweehonderd meter voor de kruising met de Kruiningerpolderweg en de Schoorkenszandweg (de weg tussen `s-Gravenpolder en Ovezande) werd hij van achteren aangereden door een auto. Hij overleed ter plaatse.

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer kunnen vaststellen aan de hand van een tip van de werkgever van het slachtoffer. Na het door de pers verspreide signalement belde hij de politie dat het slachtoffer gisteren niet op zijn werk was verschenen. De politie had grote moeite om te achterhalen wie het slachtoffer is, omdat hij niets bij zich had waaruit zijn identiteit kon worden afgeleid.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.