Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 29 april 2003

Drie Koninklijke Onderscheidingen Algemene Gelegenheid

3 Lintjes t.g.v. koninginnedag 2003Burgemeester J. Gelok heeft ter gelegenheid van Koninginnedag drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

De Koninklijke Onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje Nassau werden uitgereikt aan de heer H. de Kok uit ‘s-Gravenpolder, de heer J. Krijger uit Heinkenszand en de heer J. Boonman uit Lewedorp. Natuurlijk waren er weer de nodige smoezen bedacht om de decorandi naar het gemeentehuis en de boerderij te lokken.

De heer De Kok was in de veronderstelling dat hij naar het gemeentehuis kwam voor een gesprek met wethouder drs. A.F.R. van Opdorp over de subsidie voor de speeltuin. Hij heeft zijn onderscheiding ontvangen vanwege zijn inzet voor o.a. basisschool Koningin Juliana, de SGP, de Gereformeerde Gemeente Kerk, de dorpsraad en de speeltuinvereniging.

De heer Krijger dacht dat hij een afspraak had over het fietspad langs de Monsterweg in Borssele. Ook hij ontving zijn onderscheiding omdat hij zich inzet voor de samenleving. Zo was en is hij actief in besturen van de Gereformeerde Gemeente Kerk, het Christelijk Boeren- en TuindersBond, de school met de Bijbel te Oudelande, de Aanpassingsinrichting (API) Borssele en de Stichting Vrienden van het Museum De Schotse Huizen te Veere.

En de heer Boonman kwam samen met zijn echtgenote naar ‘t Hof Stenevate om een gesprek te houden met het Schottencomité en de burgemeester i.v.m. de Stichting ‘40-‘45 60 jaar bevrijding. Hij heeft zijn onderscheiding ontvangen voor zijn activiteiten voor de EHBO, de Lotusvereniging, de Rooms Katholieke Kerk en de oorlogsherdenking met de Schotse Oudstrijders.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.