Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 14 april 2003

Klomppop woest over festival Goes

KlomppopDe organisatie van popfestival Klomppop in Ovezande is witheet, omdat op de dag van het festival een vergelijkbaar evenement in Goes wordt gehouden. De organisatie heeft sterk de indruk dat zij moedwillig in de wielen wordt gereden. De initiatiefnemers in Goes zeggen zich van geen kwaad bewust te zijn.

Op donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, wordt voor de 23e keer Klomppop gehouden. Het festival heeft in de loop der jaren een flinke reputatie opgebouwd. Het programma voor dit jaar bevat namen zoals Racoon, Dr. Reverb, Tino Gonzalez, Dinner-Time en Danny Vera.
Organisator A. Boonman kwam onlangs tot zijn verbijstering tot de ontdekking dat op dezelfde dag op de Grote Markt in Goes het festival Hemelpop wordt gehouden. Er treden vanaf 19.30 uur drie bands op: Hurricain, Flavour en Vixy.
"We zijn er helemaal niet blij mee", zegt Boonman. "Het is gewoon schandalig dat popevenementen elkaar op deze manier gaan bestrijden." Hij wijst op het optreden van Flavour, een band die lijkt op Racoon, die op hetzelfde tijdstip in Ovezande op het podium staat. "Het is niet erg als er gelijktijdig evenementen worden gehouden, maar in dit geval zijn de doelgroepen precies hetzelfde. Volgens mij is Hemelpop een doelbewuste actie van de Goese horeca om het publiek 's avonds op de Grote Markt te houden."
Boonman heeft zijn ongenoegen schriftelijk en mondeling kenbaar gemaakt aan de Stichting Goes Promotie, verantwoordelijk voor de organisatie van Hemelpop. De fracties van PvdA en CDA in de gemeenteraad van Borsele hebben inmiddels bij het gemeentebestuur aan de bel getrokken. Zij dringen er bij het Borselse college op aan in contact te treden met de buurgemeente Goes en de organisatie daar om deze ongelukkige samenloop van omstandigheden te voorkomen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.