Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 14 april 2003

Nieuwdorp nerveus naar titel

Belangrijke wedstrijden zijn nooit de mooiste. Derdeklassers Nieuwdorp en Bevelanders deden dat oude voetbalcliché zaterdag weer eens eer aan. Het was het resultaat dat telde in Kamperland. Nieuwdorp won met 1-0 en werd kampioen. Bevelanders knokte voor lijfsbehoud, maar het was vergeefs.

"Dit is natuurlijk een geweldig afscheid", zei Nieuwdorp-trainer Piet Puijpe na de wedstrijd. Na 25 jaar in het Zeeuwse voetbal actief te zijn geweest, zwaait hij af met een kampioenschap voor Nieuwdorp. De titel voor zijn ploeg zat er al lang aan te komen, volgens Puijpe. "Ik begon hier drie jaar geleden en we boekten elk jaar progressie. Dit seizoen draaiden we vanaf het begin in de kop mee. Ondanks mindere periodes bleven we toch bovenaan staan. We hebben niets weggegeven." Over de wedstrijd waarmee Nieuwdorp zaterdag de eerste plek veilig stelde, was de oefenmeester minder te spreken. "Op zo`n moment moet je het doen, maar we konden vandaag het spel niet maken. De zenuwen speelden een grote rol. Veel spelers leken geblokkeerd. De balaanname was niet goed. Daardoor ging het spel maar heen en weer."
Nieuwdorp is de eerste Borsele voetbalvereniging, die in de 2e klasse gaat spelen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.