Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 maart 2003

Drukkere Sloeweg: nog geen viaduct in Sloeweg

Gevolgen van de komst van de tunnelEr komt voorlopig geen ongelijkvloerse kruising over de Sloeweg. Landbouwverkeer zal moeten omrijden over de kruising Sloeweg-Stoofweg, nu de Halsweg, de Driedijk, de Molendijk en de Vleugelhofweg van de Sloeweg zijn afgesloten.

Dat is gebeurd omdat de verkeersintensiteit op de Sloeweg na de ingebruikname van de Westerscheldetunnel aanzienlijk is toegenomen. De smalle weggetjes die aansluiten op de Sloeweg hebben maar een beperkte functie, vooral voor landbouwtrekkers.
Bezwaren tegen de afsluiting kwamen dan ook vooral uit de hoek van boeren die aan beide kanten van de Sloeweg grond hebben. De ZLTO toonde zich ongelukkig met de afsluiting en drong aan op een viaduct, waardoor een verkeersveilige ontsluiting ontstaat.
Gedeputeerde Staten willen, voordat er over een viaduct wordt nagedacht, eerst de verdubbeling van de Sloeweg afronden. Daarover is nog weinig duidelijkheid. De provincie heeft de gemeente Borsele beloofd er haast mee te maken, maar hoe de weg moet worden verbreed, is nog niet helder. Pas als een tracéstudie en een milieueffectrapportage zijn gemaakt over de dubbele Sloeweg, kan de provincie onderzoeken of, waar en hoe er een viaduct over kan komen. De provincie denkt overigens aan een locatie bij de Vleugelhofweg.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.