Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 17 maart 2003

Dorpsraad Baarland heft zich op

Wapen van BaarlandDe dorpsraad in Baarland heeft zichzelf opgeheven. Interne strubbelingen hebben daartoe geleid.
Een nieuwe raad staat voorlopig nog niet op poten, zeer tot de verontrusting van de Borselse wethouder A. van Opdorp, die bijzonder veel belang hecht aan de brug tussen gemeentebestuur en burgers, die de dorpsraden moeten vormen.

Teleurstelling overheerst ook bij A. Rietveld, die de afgelopen jaren voorzitter en secretaris tegelijk was. Bij zijn eerste contact met de dorpsraad - Rietveld kwam na zijn pensionering als docent in Baarland wonen - werd hij meteen tot voorzitter gebombardeerd en nam de functie van secretaris er noodgedwongen bij.
Rietveld ging voortvarend aan de slag en bouwde een `prettig en doelmatig contact` op met het gemeentebestuur. ,,Ik deed veel in mijn eentje, niet omdat ik de baas wil spelen, maar omdat het gewoon moeilijk is mensen te vinden die veel tijd in zulk werk willen of kunnen steken. Dat veroorzaakt op zo`n dorp sentimenten bij een kleine groep, die zich als allochtoon beschouwt. De zaak is op de spits gedreven toen een lid van de dorpsraad mijn functioneren aan de orde stelde.
Het was echt: Rietveld eruit of ik eruit. Nu heb ik genoeg te doen, dus lag de conclusie voor de hand. De andere leden zijn echter ook opgestapt. Er is nog wel gesproken over zoiets als een doorstart, maar dat is er niet van gekomen. Nu ik opgehouden ben met de dorpsraad, is ook het dorpskrantje ter ziele. Je kunt dat niet meer volschrijven als je het belangrijkste contact met het dorp kwijt bent.``
Rietveld blijft overigens wel actief in de Baarlandse afdeling van Oude Zeeuwse Kerken, die de kerk beheert en er onlangs nog een gerestaureerd uurwerk heeft kunnen plaatsen.
Hoe het met de initiatieven voor een nieuwe dorpsraad staat, weet Rietveld noch wethouder Van Opdorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.