Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 17 maart 2003

Vele duizenden maken ritje door Westerscheldetunnel

De boot is weg.Velen hebben het mooie weekend gebruikt om een ritje te maken door de Westerscheldetunnel. Op zaterdag stond de teller op 12.000 passanten en zondag werd bijna de 14.000 gehaald. Het operationle streefgetal bedraagt 12.000  per dag.

Zaterdag waren de eerste acties van zo'n 2.000 motorrijders. De Westerscheldetunnel werd voor het overige verkeer afgesloten en in een lange kolonne trokken de bikers door de tunnel. De actie verliep rustig. Ze protesteerden op deze manier tegen het in hun ogen te hoge toltarief voor motoren en tegen het feit, dat ze geen t-tag kunnen gebruiken voor een snelle passage van de tolpoorten.

De tunnelrijders werden overigens werden geconfronteerd met haperingen in de betaalsystemen op het tolplein bij Borssele. Volgens een woordvoerder van de NV Westerschelde was het een kwestie van onwennigheid over en weer. "We hebben te maken met nieuwe systemen, nieuwe klanten en nieuwe medewerkers van ons bedrijf. Dat moet allemaal nog wat beter op elkaar ingespeeld raken."
Zo bleken nogal wat abonnementhouders met een t-tag het elektronische kastje niet tegen de voorruit te hebben geplakt. Ze haalden het te laat te voorschijn, waardoor het tolinningsysteem het niet meer kon registreren. Daardoor ging de slagboom niet open. De apparatuur die creditkaarten verwerkt, was niet goed afgesteld op de dikte van de kaarten die in Nederland worden gebruikt. Veel klanten die met een chipkaart wilden betalen, haalden hun kaart te snel uit de lezer, waardoor ze een halve minuut moesten wachten voordat ze een nieuwe poging konden wagen. Met persoonlijke instructie van tunnelmedewerkers die bij de chipkaartlezers hadden postgevat, was dit probleem opgelost.
Een en ander was er de oorzaak van dat zowel zaterdag als zondag aan beide zijden van de tunnel files ontstonden. Tussen de noordelijke toerit en het tolplein gebeurden zondag twee kop-staart botsingen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.